Obrati pažnju!

Jaka kiša ovih dana je pravila probleme i po Srbiji, ali ovog puta najviše u nekoliko Beogradskih naselja i opština – Bežanijska kosa, Novi Beograd, Ovča, Borča, Kotež... a centralne ulice koje su raskopane, mnogi su posle pljuskova u šali poredili sa rekom Nil.

Bujični tokovi kiše se brzo pojave i brzo povuku, a čelnici grada kažu da je učinjeno sve što je moglo. Da li je baš tako? Da li nadležne službe ipak treba češće od jednom u 10 godina da provere funkcionalnost svih crpnih stanica, odvoda, da reaguju na gradnju vikendica na Savskom nasipu koji služi i za odbranu od poplava i prihvat vode? O tome i o korisnim savetima za postupanje posle poplave u dvorištu, ulici, automobilu, pričamo u prvom satu emisije.
U nastavku emisije predlažemo događaje širom Srbije koje možete posetiti ovih dana, poput Beogradskog festivala evropske književnosti. „Šta kaže mreža” donosi novosti iz digitalnog sveta i modernih tehnologija, a „Vremenska kapsula” posvećena je engleskom muzičaru Jorgosu Kirijakosu Panajotuu koji je rođen na današnji dan. Zbunjeni ste? Sigurni smo da znate i njegove pesme i njegov lik, samo, kako je i on pevao, „treba da imate malo vere” da ćemo vas obradovati tom pričom.

Voditelj: Kruna Pintarić

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]