Pravac 202

Afrodizijakom smatramo ono za šta se veruje da ima sposobnost da poveća libido. To može biti hrana, razne biljke, pića, mirisi ili bilo šta drugo.

Tako se u kineskoj tradicionalnoj medicini veruje da morski konjići imaju snažan uticaj na seksualnu želju.

Zbog svoje glave koja podsećaju na konjsku i očiju poput perlica morski konjići izgledaju vrlo različito od većine drugih riba. Prodaju ih osušene na pijacama, poslagane u činije ili plastične kutije i deo su masovne ponude osušenih životinja i biljaka za koje mnogi Kinezi veruju da leče razna oboljenja.

Osim u Kini, jednako su popularni na Tajvanu i Indoneziji, a zbog preterane konzumacije na Dalekom istoku su morski konjići uvršteni na spisak ugroženih vrsta.

Iako nema tačnih podataka koliko je morskih konjića ostalo u svetu, stručnjaci smatraju da im preti nestanak. Da li je zbog uspavanog libida fer ubiti milione malih stvorenja, i da li postoje neki običaji u našoj tradiciji pomoću kojih je lakše probuditi seksualnu želju, pričamo u drugom satu emisije „Pravac 202”. Osim toga, otvaramo i temu da li pojačan libido može dovesti do većeg rizika za prevaru partnera. Šta tada učiniti, da li oprostiti, pod kojim i koliko „ekstremnim” uslovima?

Voditelj: Miloš Popović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво