Obrati pažnju!

Za nešto manje od 70 hiljada budućih srednjoškolaca, u ponedeljak su počela polaganja male mature.

Posle testa iz srpskog odnosno maternjeg jezika, danas je test iz matematike, a u sredu kombinovani test iz hemije, fizike, istorije, geografije i biologije. U srednjim školama i ove godine ima više mesta nego budućih srednjoškolaca, ali interesovanja nisu tako jednako raspoređena. Koliko god da je u sadašnjem sistemu obrazovanja ovakvo testiranje važno, mnogi nastavnici kažu drugačije; đaci naviknuti na testiranja do 45 minuta trajanja, sada su pod velikim stresom i pritiskom. „Vijanje” dobrih zaključnih ocena, pripremni privatni časovi, popunjavanje rupa „na brzaka” u osmogodišnjem školovanju... i dalje se čini da nismo pronašli magičnu formulu zadovoljavajućih kriterijuma, prilagođenosti gradiva i objektivnosti procene znanja. U prvom satu emisije pričamo o maloj maturi i velikim odlukama koje porodice i budući srednjoškolci donose ovih dana.

U današnjoj emisiji vas vodimo na razna zanimljiva mesta, a ideje za to dajemo u „Kulturnom vodiču”. „Vremensku kapsulu” posvećujemo muzičkoj ikoni Polu Makartniju koji danas puni 77 godina. Tu je i novo izdanje rubrike „Šta kaže mreža”, o tome kako Instagram i Jutjub zvezde koje jedu brzu i nezdravu hranu u promotivne svrhe, utiču na publiku.

Voditelj: Kruna Pintarić

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]