Obrati pažnju!

Gde su nova zaštićena područja u Srbiji?

Spomenici prirode, odnosno, zaštićena područja prve, druge ili treće kategorije, proglašavaju se s vremena na vreme. Ove godine, još tri područja u Srbiji, zbog svojih posebnosti, došla su pod zaštitu države. Neka su vrlo neobična; recimo, Dunavske ade kod Pančeva o kojima smo razgovarali sa Slobodanom Kneževićem iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije. Među odavno zaštićenim područjima je i Stara planina, no, uticaj čoveka tamo, kao i u drugim parkovima prirode, postaje sve očigledniji a negde i ugrožavajuć. O ovome razgovaramo sa Dankom Jovićem iz niške kancelarije Zavoda za zaštitu prirode Srbije. Osnovno pitanje na koje tražimo odgovor je - da li zaštićena područja zaista bivaju tretirana u skladu sa stepenom zaštite?

U današnjoj emisiji vas vodimo na razna zanimljiva mesta, a ideje za to dajemo u „Kulturnom vodiču”. „Vremensku kapsulu” posvećujemo bendu „Red hot čili pepers” i njihovom poslednjem objavljenom albumu „The Getaway”. Tu je i novo izdanje rubrike „Šta kaže mreža”, o aktuelnostima u digitalnom svetu.

Voditelj Ružica Vrhovac

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]