Obrati pažnju!

Atelje kao slikarska „kancelarija“ je prevaziđen.

Donosimo priču o nekoliko zanimljivih projekata požarevačkog slikara i vajara Nikole Pršendića iz Velikog Gradišta, koji je osim u Srbiji, vrlo zapažen i u Italiji, gde je završio postdiplomske studije na Akademiji lepih umetnosti u Rimu, a diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Odlučio je da iskorači korak dalje od uobičajenog stvaranja u ateljeu i jednu od svojih umetničkih zamisli napravio je u šumi. Govorićemo i o potpuno novoj umetničkoj platformi „Made in Serbia” koja bi trebalo da određene lokacije učini inspirativnim za umetničko stvaranje, a Vlada Republike Srbije bi mogla da ga zvanično podrži.

U nastavku emisije, pored „Kulturnog vodiča”, očekuju vas zanimljivosti iz sveta muzike; najavljujemo „Dok'n'Ritam” festival dokumentarnog muzičkog filma, a rubrika „Vremenska kapsula” posvećena je jednom od najboljih gitarista sa ovih prostora - Radomir Mihailović Točak danas puni 69 godina. Tu je i novo izdanje rubrike „Šta kaže mreža”, o aktuelnostima u digitalnom svetu.

Voditelj: Branislav Trajković

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]