Obrati pažnju!

Srbija godišnje uveze 400 tona belog luka, crnog luka 10.000, a krompira 40.000 tona.

Beli luk uvozimo iz Kine, crni iz Perua, paradajz iz Burkine Faso. Tu nije kraj listi uvoznog voća i povrća, a svi oni niskim cenama guše domaću proizvodnju. Kako da povećamo udeo domaćeg voća i povrća na našem tržištu? Subvencije, dobra reklama, ali i rad na kvalitetu - bar toliko je potrebno, kažu stručnjaci. Za početak, i da poštujemo svetske standarde tretiranja pesticidima, jer ako se domaća jabuka prska više od 16 puta, umesto tri - nešto ne valja. O tome pričamo u prvom satu emisije.

U nastavku i drugačije teme. Pored „Kulturnog vodiča”, očekuju vas zanimljivosti iz sveta muzike; rubriku „Vremenska kapsula” posvećujemo albumu „Viva la vida or death and all his friends” grupe „Coldplay”, objavljenom pre tačno 11 godina. Tu je i novo izdanje rubrike „Šta kaže mreža”, o aktuelnostima u digitalnom svetu.

Voditelj: Kruna Pintarić

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]