Obrati pažnju!

Jednokratna plastika kao opasan otpad

Odnedavno su plastični proizvodi za jednokratnu upotrebu stavljeni na „crnu listu”" u Evropskoj uniji ali i u zemljama na drugim kontinentima. U ovakav otpad spadaju slamčice, baloni, štapići za uši, plastični escajg... Rok za prestanak proizvodnje jednokratne plastike za mnoge je već 2020. godina. Koliko je Srbija daleko od odluke da se takozvana „opasna plastika” zabrani?

Razgovarali smo sa Kristinom Cvejanov iz „Ekostar paka” i Mihailom Mateskim, direktorom jedne od vodećih kompanija za reciklažu „Grin Tek”.

U nastavku emisije drugačije teme. U „Kulturnom vodiču” predlažemo zanimljive događaje koji vam mogu ulepšati svakodnevicu, a „Vremensku kapsulu” posvećujemo pevaču Tomu Džonsu koji je rođen na današnji dan. Preporučujemo vam i rubriku „Šta kaže mreža” u kojoj pričamo o veštačkoj inteligenciji sposobnoj da na osnovu glasa pretpostavi izgled osobe. 

Voditelj Ružica Vrhovac

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]