Obrati pažnju!

Autorska prava na internetu.

Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije” (RNIDS) i Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu organizovali su juče stručni skup „Internet dijalog”. Ako skinemo film sa torenta, napišemo nešto bez citiranja izvora, podelimo fotografiju bez potpisa i slično, koje posledice nas čekaju? Dr Sedrik Manara, direktor „Gugla” za autorsko pravo, govorio je o izazovima autorskopravne zaštite na internetu, a o ovome je pričao i prof. dr Dušan V. Popović, predsednik Komisije za rešavanje sporova povodom registracije naziva nacionalnih internet domena Srbije.

U nastavku emisije predlažemo događaje širom Srbije koje možete posetiti ovih dana, poput vršačkog rok festivala na jezeru, koji traje do nedelje. U rubrici „Šta kaže mreža” čućete kako je jedan tinejdžer iz SAD napravio 40 puta jeftinije bežične slušalice od onih kompanije Epl. Rubriku „Vremenska kapsula” posvetićemo pevaču Masimu Saviću, rođenom na današnji dan.

Voditelj: Branislav Trajković

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]