Obrati pažnju!

Da li adekvatno pripremamo mlade za budućnost?

Ako nekog podučavamo, očekivano je da znamo više od te osobe. Međutim, koliko trogodišnje dete brzo savlada korišćenje pametnog telefona za igrice, stariji bi trebalo još brže da „apdejtuju” svoje veštine. Kako da prevaziđemo digitalni jaz u obrazovanju i svakodnevnom životu? Kako da adekvatno odgovorimo na potrebe dolazećih generacija, za koje poslove da ih osnažimo, kako da gradimo njihove potencijale? Stručnjaci formalnog i neformalnog obrazovnog sektora, deca i oni koji veruju da je vreme za nove pristupe u obrazovanju okupili su se da bi baš o tome razgovarali. Prenosimo vam šta je rečeno i zaključeno na jednoj od konferencija u okviru Recap-a (Regional Capital Market Conference).

Dece se tiče i događaj koji vam preporučujemo u nastavku emisije - „Zmajeve dečije igre” koje traju do 9. juna u Novom Sadu, a predlažemo i druge manifestacije širom Srbije koje možete posetiti ovih dana. „Šta kaže mreža” govori o prvoj Tviter knjizi na svetu, koju je napravila Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković”. O rok kantautorki i glumici Suzi Kvatro pričamo u rubrici „Vremenska kapsula”. 

Voditelj: Kruna Pintarić

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи