Pravac 202

Živimo u vremenu u kome, bar tako deluje, zahvaljujući pametnim telefonima možemo da komuniciramo, da se zabavljamo, da uz pomoć raznih aplikacija skraćujemo put do informacija, olakšavamo sebi život.

Jedna aplikacija dizajnirana da pomogne muževima da „prevedu” ponašanje i reči svojih žena, ne da nije olakšala život i doprinela boljem razumevanju nego je izazvala buru reakcija. Japanska firma objavila je ovu aplikaciju, kako kažu, u pokušaju da ohrabri partnere da podele odgovornost za podizanje dece a najviše ogorčenja izazvali su kontroverzni saveti za muževe. Na osnovu početne tvrdnje da se muškarci i žene sukobljavaju jer imaju različite mozgove dalje su nanizani saveti opisani kao „prevođenje osećanja koje majka ima prema ocu deteta”. Tako je recimo muškarcima otkriveno da kada žena kaže: „Ovo je stvarno teško” ona zapravo misli: „Potrebno je da izraziš zahvalnost za ono šta radim”.

Da li se muški i ženski mozak razlikuju i u čemu se ogledaju te razlike, postoje li muškarci koji razumeju žene ili žene koje kada kažu „Ovo je stvarno teško”, zaista samo misle da je nešto teško razmatraćemo u Pravcu. Pomozite nam i napregnite svoje (različite) mozgove.

Voditelj: Ivana Vesić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво