Obrati pažnju!

Kada je reč o brizi čovečanstva za prirodu i živi svet, mnogo toga ostaje samo deklarativno.

O posledicama brzih promena na planeti uzrokovanih čovekovim uticajem, priča se već decenijama. Generacije koje danas sede u vladama, upravama i raznim uticajnim institucijama širom sveta, iako su čule od naučnika šta sve treba promeniti ako želimo zdravu Zemlju - nisu istrajale na tom putu.

Mladi žele da ih nateraju da poštuju i zakone, i jedinu planetu koju za sada imamo.

Fridays for future (Petkom za budućnost) je pokret koji je počeo u avgustu 2018. godine, nakon što je 15-godišnja Greta Tunberg sedela pred švedskim parlamentom svakog petka tokom tri nedelje, kako bi protestovala protiv nedostatka akcije u vezi sa klimatskom krizom. Ona je objavila ono što je radila na Instagramu i Tviteru i akcija se ubrzo proširila svetom. Prošlog petka, 24. maja, ljudi širom sveta organizovali su proteste i skupove sa kojih su se obraćali donosiocima odluka sa zahtevom za konkretnu akciju. Mi vam prenosimo šta su srednjoškolci poručili na drugom po redu „Petak za budućnost” skupu u Srbiji.

U nastavku emisije predlažemo događaje širom Srbije koje možete posetiti ovih dana, a prenosimo vam i vesti iz digitalnog sveta. Šta se važno u svetu muzike dogodilo na današnji dan? Saznaćete u rubrici „Vremenska kapsula”.

Voditelj: Kruna Pintarić

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво