Obrati pažnju!

Da li mladi žele da se bave novinarstvom?

U eri senzacionalizma koji dominira nad tačnim i brzim vestima, u vremenu u kome je žuta štampa i crna hronika iznad novinarskog kodeksa, mnogi mladi novinari i svršeni studenti žurnalistike odlučuju da se tim pozivom - ne bave. Drugi deo klasičnu školu novinarstva zamenjuje nečim drugačijim. Na ovu temu razgovaramo sa Nikolom Krstićem, urednikom portala „Editor” i saradnikom sajta „Vugl.rs”. Sve ove stvari dovode i do toga da se oni drugačije informišu ili aktiviraju u zajednici.

Mladi su snalažljivi, pa u poslednje vreme društveno preduzetništvo postaje sve ozbiljnija tema kojoj i mi posvećujemo prostor u emisiji. Izdvajamo „Razlivalište” - organizaciju koja pokreće promene u ovoj oblasti, a pominjemo i Youth Global Forum u Amsterdamu (od 2-6.12.2019.), koji ima za temu upravo društveno preduzetništvo i to među mladima koji se bave medijima na bilo koji način.

U nastavku i drugačije teme. Izdvajamo Kulturni vodič i niz zanimljivih dešavanja iz oblasti kulture i umetnosti, a takođe i Vremensku kapsulu, rubriku koja nas vraća u bitne trenutke iz sveta muzike. Tu je i rubrika „Šta kaže mreža”, koja ovih dana pomno prati slučaj „Huavei”. 

Voditelj Ružica Vrhovac

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво