Obrati pažnju!

Gledate li „Igru prestola“?

Ili ste među onima koji su na drugoj strani, gde svi zajedno prevrćete očima na ogromnu popularnost i spominjanje ove serije? Kako god bilo, nemoguće je ovih dana zaobići komentare o njoj - nove epizode su dugo čekane, a obožavaoci spremni da ponude onlajn kritike, pohvale i duhovite i ozbiljne interpretacije svih dešavanja oko „Igre prestola”. Ova serija spada već u red onih koje su oblikovale popularnu kulturu i na kojoj je sigurno jedna generacija odrastala. Spektakularne epske, dramske, erotske i scene sa specijalnim efektima ono su što privlači gledaoce; ali, kažu, serija je i mnogo više od toga. Kako i kad se desilo to da je prva epizoda osme sezone bila važnija od vesti iz realnosti, zašto je nekome prestižno reći da je ne gleda (ili da je samo čitao knjige), i kako se ustoličila u vrh serijskog programa, pričali smo sa novinarima koji se bave popularnom kulturom; Miloš Lazić i Vesna Zakonović Arežina (uz pomoć supruga Nebojše) pojasniće nam strane gledalaca, ravnodušnih i onih koji bojkotuju, a prenosimo i najzanimljivije detalje ove onlajn bitke hejtera i fanova.

U nastavku emisije predlažemo svirke, koncerte i druge događaje širom Srbije, koje možete posetiti ovih dana. Šta se važno u svetu muzike dogodilo na današnji dan? Na primer, rodio se „kum soula” Džejms Braun, a o njemu pričamo u rubrici „Vremenska kapsula”. O naučnim, tehnološkim dostignućima i vestima iz digitalnog sveta, govorimo u rubrici „Šta kaže mreža”. 

Voditelj: Kruna Pintarić

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво