Obrati pažnju!

Triput meri, jednom – objavi.

Ovo bi mogao da bude slogan koji bi napisan na papiru i zalepljen na monitor, možda i sprečio mnoge dezinformacije. Da li proveravamo tačnost vesti pred svako deljenje, objavljivanje, komentarisanje ili reagovanje? Ako se i neka dezinformacija ili lažna vest raskrinka, ko će to uopšte i da sazna? Laste i vrapci ne jedu žvake sa ulice, niti je Bil Klinton oboleo od HIV virusa, upozorava nas novinar portala „Cenzolovka” Uroš Urošević, a on će ukazati i na mnoge druge zloupotrebe ljudskih emocija i pasivnosti u proveri informacija na društvenim mrežama. Kako sklop takvih kontrakampanja, spinova i lažnih sadržaja nikad neće biti iskorenjen, šta onda možemo da uradimo? U načinima odbrane zdravog razuma, ali i odgovornosti korisnika i vlasnika onlajn platformi govori Bojan Perkov iz SHARE fondacije.

U nastavku emisije predlažemo svirke, koncerte i druge događaje širom Srbije, koje možete posetiti ovih dana. Šta se važno u svetu muzike dogodilo na današnji dan? Saznaćete u rubrici „Vremenska kapsula”. Kakva budućnost automobilske industrije se predviđa u Srbiji i hoće li elektromobil zaista biti deo solarnog sistema naših domova, govorimo u rubrici „Šta kaže mreža”. 

Voditelj: Kruna Pintarić

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво