Obrati pažnju!

Trenutno se u Srbiji reciklira svega oko 15 odsto otpada. Baš zato što taj procenat nije veći, gubimo godišnje između 50 i 100 miliona evra.

Trgovina sekundarnim sirovinama je u velikoj meri u sivoj zoni. Međutim, to bi uskoro moglo da se promeni, jer će se i otpadom, odnosno sekundarnim sirovinama, trgovati na Produktnoj berzi kao što se trguje i pšenicom i ostalom berzanskom robom. Ipak, još mnogo toga u reciklaži nije rešeno poput odlaganja medicinskog i tehnološkog otpada, kao i ambalaža sa pesticidima, koji i tako prete da zagade. Da li mogu jedno s drugim zaštita prirode i životne sredine s jedne strane i bilo kakav razvoj i zarađivanje para s druge strane? Šta sa trenutnim sakupljačima? O tome pričamo u prvom satu emisije.

U nastavku emisije predlažemo događaje širom Srbije koje možete posetiti ovih dana, poput izložbe muzičkih fotografija u UK „Stari Grad”. Rubrika „Vremenska kapsula” posvećena je albumu koji danas slavi 30 godina - „Sonic temple” benda The Cult, na kom su hitovi poput „Fire Woman” i „Sweet soul sister”. O naučnim, tehnološkim dostignućima i vestima iz digitalnog sveta, govorimo u rubrici „Šta kaže mreža”.

Voditelj: Ružica Vrhovac

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи