Obrati pažnju!

Briga o okolini na hajdučki način - kad institucije ne dođu po prijavi da se negde nedozvoljeno baca smeće, šta da građani rade?

Neki prestanu da se pitaju i odluče da stvar preuzmu u svoje ruke. I to bukvalno, pokupe smeće i pošalju ga krivcima - poštom! To je slučaj Ane Pejić iz Rume, koja je gospođi sa Vračara na kućnu adresu vratila sto kilometara daleko bačeno smeće. Do nje je došla preko računa za struju, a do počinilaca se može i čamcem. O tome nam priča hip hop pevač Igor Lazić poznatiji kao Niggor, koji je sa svojim drugovima čamcem vratio ceo jedan frižider onima koji su ga tu na njegove oči i izbacili. Da li ovo znači da kad inspekcije zaćute, građani čiste tuđe zagađenje? O različitim odnosima prema okolini, kao i o različitim neformalnim i bržim rešenjima za loše postupke zagađivača, pričamo u prvom satu emisije.

U nastavku emisije predlažemo kulturne događaje koje možete posetiti ovih dana, a biće prilike i da dobijete ulaznice za filmove na 66. Martovskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma u Domu omladine Beograda. Rubriku „Vremenska kapsula” posvećujemo albumu „Istina” grupe Riblja Čorba, objavljenom pre tačno 34 godine. O naučnim, tehnološkim dostignućima i vestima iz digitalnog sveta, govorimo u rubrici „Šta kaže mreža”.

Autor i voditelj: Kruna Pintarić

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи