Obrati pažnju!

Verujete li da je Zemlja okrugla?

Mnogi ljudi širom sveta ne misle da jeste. Pokreti „Ravna zemlja” beleže rast popularnosti poslednjih godina, oslanjajući se na drugačije tumačenje prirodnih pojava za koje je dugo postojao konsenzus da su naučne i tačne. Koji su argumenti koji potiru do sada opšteprihvaćeni pogled na planetu i svemir? Kakve veze sa tim imaju horizont, avioni, zraci Sunca, Antarktik, fotografije iz svemira i mnogi prirodni zakoni? O tome su na tribini Instituta za fiziku u Beogradu u okviru inicijative „Nauka kroz priče” govorili astrofizičar Stanislav Milošević, Katedra za astronomiju Matematičkog fakulteta, psiholog dr Aleksandar Baucal, Odeljenje za psihologiju, Filozofski fakultet u Beogradu; Vigor Majić, direktor Istraživačke stanice Petnica i fizičarka dr Marija Mitrović Dankulov, Institut za fiziku u Beogradu.

U nastavku emisije predlažemo kulturne događaje koje možete posetiti ovih dana, a rubriku „Vremenska kapsula” posvećujemo Eltonu Džonu, koji danas puni 72 godine, a puni i koncertne sale i arene širom sveta na trogodišnjoj oproštajnoj turneji. O naučnim, tehnološkim dostignućima i vestima iz digitalnog sveta, govorimo u rubrici „Šta kaže mreža”. 

Voditelj: Kruna Pintarić

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи