Obrati pažnju!

Nove šifre zanimanja imamo, ali imamo li stručnih za njih?

Srbija je posle 28 godina dobila novi šifarnik zanimanja, u kome su se našli mnogi „savremeni” poslovi koji su se na tržištu rada pojavili u poslednje tri decenije. Politikolog, somelijer, di-džej, programer aplikacija i drugi, sada imaju svoju šifru. Iako iz resornog ministarstva kažu da je to u skladu sa potrebama tržišta rada i postojećim i budućim programima obrazovanja i usavršavanja, pitamo se - da li su za sva ta zanimanja ljudi adekvatno pripremljeni? Da li će kursevi i obuke zameniti akademske načine saznanja? Da li ćemo imati bolju dinamiku na tržištu rada?
O tome govore Nemanja Obradović, programski koordinator Nacionalne asocijacije praktičara/ki omladinskog rada (NAPOR) i Miloš Turinski ispred onlajn platforme za zapošljavanje - Infostud.

Popodne nastavljamo uz još nekoliko tema. U rubrici „Vremenska kapsula” govorimo o pesmi koja je jedan neupečatljiv holandski bend 1970. godine planetarno proslavila i dovela po prvi put na američku listu hit singlova nekoga iz te zemlje - Shocking blue i pesma „Venus”. Predlažemo i kulturne događaje u gradovima Srbije, a o novostima iz digitalnog sveta govorimo u rubrici „Šta kaže mreža”.

Voditelj: Branislav Trajković

 

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи