Obrati pažnju!

Volite li mjuzikle?

Bilo da je u pitanju pozorište ili film, mjuzikli su jedan pravi „multitasking” duha - i izvođača i publike. Pevanje, ples, gluma, veliki i spektakularni igrački ansambli, scenografija i muzika, uvek su bili prilika da se na jedan pitak način ispričaju i ozbiljne i neozbiljne stvari. Od „Kose” do „La La lenda”, i na filmu, a naročito u teatru, mjuzikli su smatrani jednim svemirom talenta, truda, zabave i promišljanja sadašnjice. Koliko je u Srbiji mjuzikl omiljen i popularan? Tim povodom anketirali smo prolaznike, a očekujemo i vaše komentare. Možda se to i promenilo nakon adaptacije filma „Pored mene” u mjuzikl. O tome pričaju muzičar Nikola Čuturilo, čije pesme su prilagođene filmu i jedan od glavnih glumaca, Slaven Došlo. Iz teatarske perspektive, pričaće Željko Jovanović, umetnički direktor Pozorišta na Terazijama.

U nastavku emisije još tema. Pre 25 godina objavljen je treći album grupe „Green day” pod nazivom „Dookie”. Rubrika „Vremenska kapsula” posvećena je ovom veoma značajnom albumu koji je bend lansirao nekoliko stepenika više. Tokom popodneva predlažemo i kulturne događaje u gradovima Srbije, svirke i koncerte, a saznaćete i kako kvalitetno provesti školski raspust. O novitetima iz sveta digitalnih tehnologija, govorimo u rubrici „Šta kaže mreža”.

Voditelj: Kruna Pintarić

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи