Obrati pažnju!

Manifestacija „Susret sa vukovima“ u Nacionalnom parku Đerdap izazvala je burne reakcije – opravdano ili ne?

Opravdano, smatraju aktivisti i zaštitari prirode. Svetski fond za prirodu (WWF) i Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije objavili su apel da se taj „susret” u vidu traganja za i lova na vukove - ne održi. Kažu, neprihvatljivo je da se u zaštićenom području ubijaju životinje iz turističkih razloga. Iz NP Đerdap poručuju da je sve po zakonu, a Ministarstvo zaštite životne sredine ne oglašava se tim povodom. Porazgovarali smo sa svim akterima da bismo razjasnili situaciju, raščlanili terenski i argumentovani aktivizam od onog iz fotelje. Takođe, govorimo i o tome kako uskladiti savremene tekovine zaštite prirode sa tradicionalnim životom u ruralnim predelima, gde vuk kao predator ume da napadne stoku, a odštete od države ne stižu na vreme.

U nastavku emisije još tema. Rubrika „Vremenska kapsula” posvećena je muzičaru, pesniku, glumcu i reditelju Darku Rundeku koji danas slavi 63. rođendan. Tokom popodneva predlažemo i kulturne događaje u gradovima Srbije, a saznaćete detalje humanitarne akcije koju su osmislili učenici i profesori Građevinsko-tehničke škole „Branko Žeželj” na Zvezdari. O novitetima iz sveta digitalnih tehnologija, govorimo u rubrici „Šta kaže mreža”.

Voditelj: Ružica Vrhovac

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи