Obrati pažnju!

Da li nas društvene mreže informišu ili dezinformišu?

Za mnoge kulturne događaje saznamo upravo preko društvenih mreža, a Fejsbuk, Tviter i Instagram uveliko i oblikuju naše kulturne ukuse i navike. Da li nam ovaj prozor u svet iskrivljuje svakodnevicu, lako potiskuje jedno a naglašava drugo? Da li je Fejsbuk „mašina za uživanje, nadzor i odvraćanje pažnje” ili promoter kulture u celini? O tome su na okruglom stolu u Nišu govorili docentkinja na Fakultetu savremenih umetnosti Maja Vukadinović, vanredni profesor Univerziteta u Beogradu Dalibor Petrović, direktor i glavni urednik izdavačke kuće Klio Zoran Hamović, pesnik Dalibor Popović Pop i dvojica profesora sa Univerziteta u Nišu Dragan Milić i Goran Maksimović. Mi vam prenosimo glavne zaključke od 13 časova.

U nastavku emisije još tema. Rubrika „Vremenska kapsula” posvećena je muzičaru Tomašu Erdeljiju. Ako vam ovo ime ne znači ništa, možda će pseudonim Tomi Ramon, bubnjar čuvenih „Ramonsa”! Tokom popodneva predlažemo i kulturne događaje u gradovima Srbije, a saznaćete i kako možete da se testirate u Mensi. O novom Jutjubu za decu, govorimo u rubrici „Šta kaže mreža”. 

Voditelj: Kruna Pintarić

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]