Obrati pažnju!

Da li nas društvene mreže informišu ili dezinformišu?

Za mnoge kulturne događaje saznamo upravo preko društvenih mreža, a Fejsbuk, Tviter i Instagram uveliko i oblikuju naše kulturne ukuse i navike. Da li nam ovaj prozor u svet iskrivljuje svakodnevicu, lako potiskuje jedno a naglašava drugo? Da li je Fejsbuk „mašina za uživanje, nadzor i odvraćanje pažnje” ili promoter kulture u celini? O tome su na okruglom stolu u Nišu govorili docentkinja na Fakultetu savremenih umetnosti Maja Vukadinović, vanredni profesor Univerziteta u Beogradu Dalibor Petrović, direktor i glavni urednik izdavačke kuće Klio Zoran Hamović, pesnik Dalibor Popović Pop i dvojica profesora sa Univerziteta u Nišu Dragan Milić i Goran Maksimović. Mi vam prenosimo glavne zaključke od 13 časova.

U nastavku emisije još tema. Rubrika „Vremenska kapsula” posvećena je muzičaru Tomašu Erdeljiju. Ako vam ovo ime ne znači ništa, možda će pseudonim Tomi Ramon, bubnjar čuvenih „Ramonsa”! Tokom popodneva predlažemo i kulturne događaje u gradovima Srbije, a saznaćete i kako možete da se testirate u Mensi. O novom Jutjubu za decu, govorimo u rubrici „Šta kaže mreža”. 

Voditelj: Kruna Pintarić

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво