Obrati pažnju!

Klinika za mentalne bolesti „Laza Lazarević” u saradnji sa Ministarstvom zdravlja osnovalo je COC liniju za prevenciju samoubistava koja će raditi 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji.

Ova prva SOS linija za prevenciju suicida počela je sa radom prethodne nedelje. Takođe, pre nešto više od mesec dana otvoren je i Centar za mentalno zdravlje u zgradi „Beograđanka”. Statistika o mentalnoj higijeni govori da smo sebe zapostavili u tom smislu. Pomoć psihologa ili psihijatra ljudima znači slabost, razmaženost, pravljenje žrtve od sebe ili skretanje pažnje radi sujete. Ipak, broj onih koji se javljaju ovom Centru nije mali. Kako ove opcije van „Laze” mogu da pomognu, govore psiholog Zorana Filipović i v.d. direktora ove ustanove, Ivana Stašević Karličić.

U nastavku emisije još tema. Rubrika „Vremenska kapsula” posvećena je australijskom pevaču i glumcu, nekadašnjem frontmenu grupe INXS, Majklu Hačinsu koji je rođen na današnji dan. Tokom popodneva predlažemo i kulturne događaje u gradovima Srbije, svirke i koncerte, a rubrika „Šta kaže mreža” prenosi novosti iz digitalnog sveta. 

Voditelj: Kruna Pintarić

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]