Obrati pažnju!

Mladi u medijima – zloupotreba, profitiranje i nerazumevanje.

Kada se pravi neka emisija namenjena mladima, nije uvek slučaj da iza nje i stoje - mladi. Izveštavanje o problemima i potrebama mladih, govore istraživanja, ciljna grupa ocenjuje veoma nisko. Pored toga, tretiraju se kao homogena grupa kojoj se uglavnom plasiraju neki proizvodi ili se površno smišljenim kampanjama njihove potrebe obezvređuju. Krovna organizacija mladih Srbije sprovodila je nekoliko istraživanja koja su se šire bavila ovom temom, pa smo sa njihovim članovima razgovarali o glavnim problemima u medijskom razumevanju i političkom životu omladine.

U nastavku emisije još tema. Rubrika „Vremenska kapsula” posvećena je ritam i bluz pevačici i autorki Ališi Kiz, rođenoj na današnji datum. Tokom popodneva predlažemo i kulturne događaje u gradovima Srbije, svirke i koncerte, a rubrika „Šta kaže mreža” prenosi novosti iz digitalnog sveta. 

Voditelj: Kruna Pintarić

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]