Obrati pažnju!

Koliko vam traje nova veš mašina?

Ako se za nešto sigurno može reći da „nije tako bilo ranije”, onda su to bela tehnika i drugi uređaji, mobilni telefoni i automobili. Čim istekne garancija ili ugovor, neretko tad i uređaj utihne. Popravke su komplikovane i skupe, majstori skeptični isplati li se. Na kraju, sve to kupujemo na svakih nekoliko godina. Ipak, možda je takvoj potrošačkoj i pre svega proizvođačkoj filozofiji kraj! Ministarstva životne sredine EU odlučila su da prisile proizvođače da prave robu koja traje duže i koju je lakše popraviti. Ovi predlozi odnose se na rasvetu, televizore i kućne aparate. Najmanje 18 američkih država razmatra slične zakone jer se sve više potrošača buni što ne mogu da poprave uređaje, čak ni ako se radi o sitnim kvarovima - jer nema delova ili se ne mogu jednostavno 'zakrpiti'. Već znamo da kod nas svakako stiže roba „šklj” klase, ali hoće li se i to promeniti? O ovome smo razgovarali sa predsednikom Pokreta za zaštitu potrošača Petrom Bogosavljevićem, a upitali smo i građane kako porede životni vek starih i novijih aparata.

Danas pevačica, kompozitorka i producentkinja Šade Adu puni 60 godina! Zato je naša rubrika „Vremenska kapsula” posvećena ovoj Nigerijki izuzetnog kontraalt glasa. Tokom popodneva predlažemo i kulturne događaje u gradovima Srbije, svirke i koncerte, a rubrika „Šta kaže mreža” prenosi novosti iz digitalnog sveta.

Voditelj: Ružica Vrhovac

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]