Obrati pažnju!

Marginalizacija, siromaštvo i neizvesnost kao trauma.

To što je nešto teško i tužno, ne znači da ga treba gurati pod tepih. Zato danas pričamo o problemima koji se tiču primetnog broja ljudi. Kakve psihološke posledice ostavlja siromaštvo, neizvestan život od danas do sutra i kako se marginalne grupe nose sa svojim statusom u društvu, koje ih često nipodaštava? O tome govore psiholozi i psihoterapeuti Jelena Vidić iz Centra za Shema terapiju Beograd i Marko Tomašević koji je pravio različite programe za pomoć i podršku osobama u situaciji beskućništva, izbeglicama i migrantima, kao i osobama koje žive u siromaštvu.

Na današnji dan rođen je muzičar i pevač grupe „Hladno pivo” Mile Kekin, pa je naša rubrika „Vremenska kapsula” posvećena ovom pankeru koga znamo i po ulozi erotomana Saše u humorističnoj seriji „Bitange i princeze”. Tokom popodneva predlažemo i kulturne događaje u gradovima Srbije, svirke i koncerte, a rubrika „Šta kaže mreža” prenosi novosti iz digitalnog sveta. 

Voditelj: Kruna Pintarić

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]