Širom zatvorenih očiju – Samo srcem se dobro vidi

BOŽIĆ, NAJVESELIJI OD SVIH PRAZNIKA! MIR BOŽJI, HRISTOS SE RODI!

U ovaj dan se ljudi, umesto uobičajenog oslovljavanja pri prvom susretu, pozdravljaju objavljujući rođenje Isusovo, položajnik donosi sreću domaćinstvu, a hrana se nudi divljim zverima i neprijateljima.

Nema praznika koji sadrži više narodnih običaja, koji su se održali do današnjih dana, kao Božić.
Najrasprostranjeniji su polaganje badnjaka, mešenje česnice, pečenje pečenice, mirbožanje, položajništvo, zastiranje domova slamom, kvocanje i pijukanje, a ima i mnogih drugih.
Na Božić se ljudi, umesto uobičajenog oslovljavanja pri prvom susretu, pozdravljaju sa: „Mir Božji, Hristos se rodi!” i „Vaistinu se rodi!”
Želim Vam:
da Vam se Božić i dalje događa u srcu, da se ljubav rađa svaki dan iznova i budite učvršćeni u veri da tišina ovog svetog dana donosi našem srcu mir u nadanju, radost u životu i ljubav onima za koje živimo!
Od srca Vam želim MIR BOŽIJI, HRISTOS SE RODI!
Luka Mijatović

TEME: Kalendar; Janur; DUŠKO RADOVIĆ: „Danas je prvi dan, početak. Želim vam da vas ne boli ono što vas je bolelo, a da vas voli ono što vas nije volelo. Želim da vam deca budu bolja od vas, da se više vi hvalite njima nego oni vama”; HIMNA LjUBAVI: „Ako jezike čovječije i anđeoske govorim, a ljubavi nemam, onda sam kao zvono koje ječi, ili kimval koji zveči.... A sad ostaje vjera, nada, ljubav, ovo troje; ali od njih najveća je ljubav.” / Prva poslanica svetog apostola Pavla Korinćanima, glava 13; Despot Stefan Lazarević „SLOVO LjUBVE” !.. „Stefan despot, najslađemu i najljubaznijemu, /i od srca moga nerazdvojnome,/ i mnogo, dvostruko željenome,/ i u premudrosti obilnome,/ carstva mojega iskrenome,/ u Gospodu ljubazan celiv,/ujedno i milosti naše,/ neoskudno darovanje; BOŽIĆ, BADNjI DAN i običaji o oba praznika; SEĆANjE AMFILOHIJA RADOVIĆA, Arhiepiskopa cetinjskog, mitropolita crnogorsko-primorskog, zetsko-brdskog i skenderijskog i egzarha sveštenog trona pećkog na Badnji dan iz detinjstva; NIKOLAJ VELIMIROVIĆ; Elvis Aron Prisli; Jakob Grim; Sveti Stefan...

Slušajte nas na FM: 104,0 MHz
i preko Interneta: https://rtsplaneta.rs/linear/16091
Kontakt: ++381 11 3249 202 * SMS: +381 64 0202 200*
Mejl: program202@gmail.com

PRODUKCIJA I IZBOR MUZIKE: Nena Ognjenović Trkulja
Autor, domaćin i voditelj: Luka Mijatović

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи