Obrati pažnju!

Tradiciju načina proslavljanja najvažnijih praznika u Srbiji, uz često opasne petarde i pucanje iz pištolja, preduhitrio je izmenjen Zakon o javnom redu i miru.

Uoči novogodišnjih i božićnih praznika i zimskih slava, nužno je skrenuti pažnju na to kako Zakon rešava problem, a kako njegovo (ne)poštovanje. O kulturi bučnog, pirotehnički ojačanog slavlja može se pričati u gotovo svakoj državi, ali danas ćemo govoriti o merama opreza, odgovornosti i načinima kontrole potencijalno veoma opasnih sredstava.
Dok je s jedne strane kaznena, stroga i opominjujuća politika MUP, s druge strane su građani, roditelji, deca, životinje osetljive na buku i mnogo pitanja kako popraviti stanje. Da li se i kada kažnjavaju sami prodavci pirotehnike, šta na ovo kažu roditelji, vlasnici ljubimaca, deca? O tome ćete slušati u našoj anketi, a pričaćemo i o drugom načinu pozitivnog delovanja na manji broj petardi. Vladimir Jovanović iz udruženja „Dva minuta tišine” govoriće o njihovim naporima da se ukaže na štetnost kupovine i paljenja petardi.

Na današnji dan 1943. godine rođen je Kit Ričards, gitarista Rolingstonsa. Njemu posvećujemo rubriku „Vremenska kapsula”. Tokom popodneva predlažemo i kulturne događaje u gradovima Srbije, a „Šta kaže mreža” prenosi novosti iz digitalnog sveta. Vodimo vas i na koncert grupe „Džinks” u Domu omladine Beograda, pažljivo osluškujte! 

Voditelj: Kruna Pintarić

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи