Obrati pažnju!

Multitasking će nas multidokrajčiti. Ili ne?

Rad na nekoliko obaveza u isto vreme, ili multitasking, uvukao se kroz strah od neuspeha i kroz borbu sa konkurencijom postao gotovo evolutivna karakteristika čoveka 21. veka. Ukratko - mnogo je toga da se uradi, a malo sati u danu. Zato pribegavamo organizacionim metodama u ravni sa bakinim „embargo kolačem” (ni iz čega nešto) da bismo uradili sve što treba u toku dana. S jedne strane, sposobnost multitaskinga postala je tražena i atraktivna osobina dobrog radnika, ali ne mora da znači da će posao biti i kvalitetno urađen. Ipak, ako uspemo da se pokrenemo i malo ovog reda prenesemo na neke druge sfere, može biti od koristi. Kako funkcioniše kupanje troje dece uz pozive s posla i obaveze u kuhinji, a kako izgleda obavljanje svakodnevnih obaveza sa psom na povocu? Priče sugrađana, komentari psihologa i javnih ličnosti na temu, čekaju vas od 13 časova.

Pre 41 godinu svet je upoznao kralja disko muzike i plesa koji ima egzistencijalne, gotovo Kjerkegorske dileme - Tonija (Džona Travoltu) u filmu „Groznica subotnje večeri”, a upravo na današnji dan grupa Bi Džiz objavila je najveći hit koji je postao ikona sa filmom - „Stayin' Alive”. Tokom popodneva predlažemo i kulturne događaje u gradovima Srbije, poput Festivala podvodnog filma u Kinoteci, a „Šta kaže mreža” prenosi novosti iz digitalnog sveta. 

Voditelj: Branislav Trajković

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи