Obrati pažnju!

Ne možemo da na trafici kupimo žvake, upaljač ili nešto slično, a da nam u vidokrug napadno ne ulaze potresne naslovne strane većine dnevnih novina; detalji još nerešenih zločina, od uznemirujućih fotografija do izjava navodnih svedoka ili odokativno „osumnjičenih”, a sve jer uredništva smatraju da je „to ono što narod traži”.

Ipak, činjenica je da se normalizacija traumatičnih doživljaja u Srbiji vrši onom starom „ne kukaj, nekom je i gore” ili „svašta smo preživeli, pa ćemo i ovo, ništa strašno”. Zašto nema efekta kazni (etičkih ili onih koje odredi zakon) za kršenje pretpostavke nevinosti, eksplicitnog odavanja identiteta žrtve i porodice, izjave kvazistručnjaka psihologa i kriminologa, za netačne informacije? Šta nam čini svakodnevno izlaganje crnoj hronici, hteli mi to ili ne? Na ovu temu govori Miša Stojiljković, psiholog i novinar, i novinarka Tamara Skroza, koja se dugo i bavila monitoringom domaće štampe.

U nastavku emisije preporučujemo vam kulturne i zabavne manifestacije širom Srbije, poput Zimskog festivala u Novom Sadu. Bavimo se i novostima iz digitalnog sveta, pričamo o Tini Tarner koja danas puni 79 godina i prenosimo druge korisne informacije. 

Voditelj: Kruna Pintarić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво