Širom zatvorenih očiju - Samo srcem se dobro vidi

Teme: Karl Malden, Mladen Sekulović; Grčko plavo oko; Profesor doktor medicinskih nauka Dimitrije Nikolić objavio je na društvenim mrežama priču o šest najboljih lekara na svetu; Misterija flamenka, Slobodan Trkulja i Balkanopolis; Radoznalost; Bol; Laž; Gnev; Drskost; Zabluda; Kajanje...

NASLOVNA SLIKA „Ovaj vetar će doduvati zimu kako mi se čini” je delo moga prijatelja, slikara Janoša Mesaroša

Spomenik američkom glumcu srpskog porekla Karlu Maldenu, čije je pravo ime bilo Mladen Sekulović, otkrili su; pored ulaza u Jugoslovensku kinoteku; njen direktor Jugoslav Pantelić i prijatelj slavnog glumca Dobrivoje Tanasijević - Dan Tana. Spomenik je delo cenjenog vajara Zdravka Joksimovića.

Otkrivanju spomenika Oskarovcu prisustvovali su premijerka Ana Brnabić, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, njegov zamenik Goran Vesić, ambasador SAD Kajl Skot i drugi.
Dan Tana se obratio rečima: „Hvala Srbijo, hvala Ameriko.”

„Ovo je divan dan. Malden je voleo svoje poreklo, ali je istovremeno bio ponosni građanin Amerike... Bio je divan čovek i imao sam bogato iskustvo prijateljstva sa njim. U njegovom društvu sam proveo skoro 55 godina i naučio sam mnogo od njega”, rekao je Dan Tana.
Video-porukom obratili su se slavni dirigent Zubin Mehta, ćerke Karla Maldena, holivudska superzvezda Majkl Daglas, koji su poručili da je on bio jedan naznačajnijih glumaca u istoriji kinematografije.
„Bio je moj istinski mentor... Karl me je naučio da slušam druge, imao je izvanrednu radnu etiku i bio divan čovek”, poručio je Daglas.
Majkl Daglas je poslao video poruku, izrazivši zahvalnost našoj zemlji:
„Pozdrav za Srbiju. Žao mi je što danas nisam u Beogradu. Mnogo mi je žao što danas ne mogu da odam počast mom dragom srpskom i američkom prijatelju, mom mentoru Mladenu Sekuloviću. Ponosan sam što će dobiti ovaj divni spomenik u svojoj domovini. Imao sam privilegiju da radim četiri godine sa Karlom šest dana u nedelji i osam meseci. Karl i ja smo snimali 104 sata programa za TV. Sve sam naučio od njega. On je imao dve ćerke, ali ja sam bio njegov usvojeni sin. Nikada neću moći dovoljno da mu se zahvalim što me je naučio da slušam druge ljude, što je prava umetnost. Njegova radna etika bila je bez premca, a uz to bio je predivan čovek. U mislima sam s njegovom prelepom ženom Simonom, koja je i dalje sa nama. Pružam podršku svim njegovim srpskim prijateljima i mnogo vam hvala što odajete počast Karlu Maldenu, velikom, velikom čoveku!” poručio je glumac u video poruci. 

Slušajte nas na FM: 104,0 MHz
i preko Interneta: https://rtsplaneta.rs/linear/16091
Kontakt: ++381 11 3249 202 * SMS: +381 64 0202 200*
Mejl: program202@gmail.com 

Produkcija i izbor muzike: Nena Ognjenović Trkulja
Autor, domaćin i voditelj: Luka Mijatović.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара