Pravac 202

Dvanaesto izdanje „Festivala srpskog filma fantastike” biće održano od 25. do 28. oktobra u Studentskom kulturnom centru u Beogradu a kao uvod u festival i ove godine je održana Zombi šetnja.

Kome ovaj događaj nije poznat, trebalo bi samo da zamisli stotinak ljudi, krvavih, sa otvorenim ranama, ogrebotinama, sekirama u glavi kako šetaju gradom. Učesnike u zombije pretvaraju profesionalci, majstori za specijalne efekte a organizatori kažu da je događaj zabavnog i humanitarnog karaktera sa ciljem da promoviše filmsku umetnost, scensku masku i profesionalnu filmsku šminku. Ipak, od 2012-te, od kako je održana prva zombi šetnja, pa tako i ove godine neki slučajni prolaznici bili su zatečeni, neki čak i neprijatno iznenađeni a neki, i učesnici i prolaznici, videli su i pridali ovom događaju i neku drugu simboliku. Pripreme i šetnju „živih mrtvaca” pratila je i ekipa 202-ke i ovu reportažu ćete slušati od 11 časova. 

U prvom satu „Pravca 202” očekuju vas lepe vesti, sportske vesti, saznaćete i poneku zanimljivost koju možda niste znali a posetićemo i Zemunsku gimnaziju u kojoj će biti proslavljeno 160 godina postojanja ove obrazovne institucije.

Voditelj: Ivana Vesić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво