Letnja bašta - prepodne

Ulični svirači su nezaobilazna turistička atrakcija svakog grada.

Neki doduše na njih ne gledaju tako, pa ni blagonaklono ali većina smatra da samo pokušavaju da zarade radeći ono što najbolje znaju pa i da daju šarm i da se pojedini delovi grada prepoznaju upravo po njima. Jednog uličnog svirača, Boru Eskića sreli smo na njegovom uobičajenom mestu, u hladu drveta u ulici Džordža Vašingtona u Beogradu, među razigranom i raspevanom publikom a Bora je imao i specijalno iznenađenje za slušaoce 202-ke.

Za mnoge studente verovatno nije iznenađenje što je tek počela potraga za iznajmljivanjem stanova u univerzitetskim gradovima u Srbiji a cene rastu. Kako se mladi snalaze i kakvi stanovi su najtraženiji pokušaće da sazna Milica Đilas.

Beograd je od ove godine bogatiji za još jednu manifestaciju posvećenu očuvanju našeg gastronomskog nasleđa. Prvi „Festival srpske trpeze” biće održan 22. septembra na prostoru Savske terase Kalemegdanske tvrđave a o programu festivala obavestiće nas „Glasnik”.

U Letnjoj bašti čeka vas Branislav Trajković.

Летња башта Летња башта

Autor:
Радио Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво