Vizija

Festival devete umetnosti Stripolis počinje sutra u Zrenjaninu u prostorijama Kulturnog centra Zrenjanin.

Ljubitelje stripova i sve zainteresovane posetioce ove godine očekuju promocije strip izdanja, radionice strip crtanja i ilustracija, tematske tribine, gostovanja relevantnih domaćih autora i stvaralaca iz ove oblasti, filmske projekcije, izložbe, ali i prodaja stripova izdavača koji će, pored bogate ponude, za posetioce pripremiti i specijalne popuste. Sa urednikom časopisa i autorom ovog projekta Brankom Đukićem razgovarala je Jovana Zec.

Ove godine Bitef se bavi temama koje izazivaju duboku zabrinutost, a to je činjenica da je svet u kome živimo - svet ekstremnih ideologija i režima. Ovogodišnji festival će trajati još tri dana, publika će biti u prilici da pogleda predstave iz 10 različitih zemalja, kojima će se predstaviti autori koji su već dobro poznati beogradskoj publici, ali i nova Bitefova otkrića. Mi na pola puta - sumiramo utiske.

U okviru događaja „Otkrivamo Almaška dvorišta” koji će se odigrati ove subote, Novosađani će imati priliku da zavire iza zatvorenih kapija starih kuća u Almaškom kraju. Ideja je da se pokrene priča nasleđa starog jezgra Novog Sada, te da se ova dvorišta ispune kulturnim i umetničkim sadržajima kao jedinstvena prilika da građani vide ove specifične mikro ambijente, o čemu ćemo razgovarati sa Ivanom Volić, organizatorkom događaja. 

Kroz emisiju vodi Petar Protić.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи