Vizija

Ekipa Dvestadvojke bila je učesnik BITEF-ovih šetnji po Istočnoj Srbiji.

Naša novinarka Sonja Todorović Šegrt je posetila Muzej Krajine u Negotinu koji je osnovan 1934. godine i u čijem se fondu nalazi oko petnaest hiljada predmeta. To je muzej kompleksnog tipa u čiji sastav ulaze: centralna zgrada s arheološkom, etnološkom, istorijskom i umetničkom postavkom, Rodna kuća Stevana Stojanovića Mokranjca i Muzej Hajduk Veljka. Posetiocima Muzeja Krajine omogućeno je da preko izloženih eksponata prate istorijski razvitak grada sa ekonomske i kulturno-prosvetne tačke gledišta, a novinari su posetili i kulturno turističku manifestaciju u Rogljevačkim pimnicama, o čemu saznajemo u prilogu.

Sutra se otvara Leskovački internacionalni festival filmske režije koji će, 11. godinu zaredom, okupiti filmske stvaraoce iz zemlje i regiona. Za pet dana festivala premijerno će biti prikazano čak devet filmova. Pred otvaranje novosti donosi Jelena Knežević, koja se javlja iz Leskovca.

Milovan Filipović, direktor Drame Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, ekskluzivno za naš program najavljuje premijeru predstave „Krvava svadba”, kao i sledeću sezonu u Drami SNP. Sa njim je razgovarala Sonja Todorović Šegrt.

Festival „Kulture prostora” počinje u petak u Novom Sadu, u okviru platforme Kaleidoskop kulture. Biće upriličene tri arhitektonske izložbe koje na svojevrstan način promovišu arhitektonsku kulturu, o čemu ćemo razgovarati sa Slobodanom Jovićem ispred Društva arhitekata Novog Sada koje je i organizator događaja. 

Voditelj, Petar Protić.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво