Vizija

U okviru platforme Kaleidoskop kulture, Novi Sad otvara vrata jednom neobičnom samoorganizovanom cirkusu.

Cirkobalkana je festival zasnovan na entuzijazmu i možemo ga opisati kao nezavisni nomadski, izvedbeni, kreativni i edukativni centar. Funkcioniše u celom regionu sa idejom da afirmiše kulturu savremenog cirkusa i to na samoorganizovan način uz pomoć prijatelja i zaljubljenika u cirkus. Ovogodišnja Cirkobalkana je već startovala, a u emisiji govorimo detaljnije o njenom konceptu i programima koje možete pratiti do 22. septembra.

Prilika za publiku da nešto više sazna o konceptu 57. Oktobarskog salona bila je panel diskusija „Umetnost je naš posao” koja je održana u Dvorani KCB-a, a okupila je umetnike, kustose, art menadžere, galeriste i art kritičare iz Srbije i sveta. Oni su kroz kratke prezentacije i razgovor ponudili svoje viđenje današnjih svetskih kretanja na tržištu umetnosti, ispitijući različite aspekte kao što su festivalizacija, komunikacija i promocija umetnosti. Detalje zna Dejana Jočović.

U rubrici „Priče o BITEF-u” koju emitujemo u toku trajanja festivala poslušaćemo šta o aktuelnom festivale misle Egon Savin, Svetozar Cvetković i Dragoljub Mićunović. Kako se oni sećaju BITEF-a, šta su naučili od ove manifestacije, koja je predstava na njih ostavila najveći utisak, i pošto se mnogo govori o tome na koji način treba podmladiti festival, koje su njihove ideje o tome? Pripremila, Sonja Todorović Šegrt.

Kroz emisiju vodi Jelena Knežević.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи