Širom zatvorenih očiju - Samo srcem se dobro vidi

Ovako je govorio, Njegova Svetost, Patrijarh Pavle, Svetac koji je hodao:

„Čovek ne može birati vreme u kojem će se roditi i živeti. Od njega ne zavisi ni od kojih roditelja, ni od kog naroda će se roditi, ali od njega zavisi kako će on postupati u datom vremenu: da li kao čovek ili kao nečovek, bez obzira na to u kojem narodu i od kojih roditelja.
Pozvani smo da činimo saglasno svome zvanju, onoliko koliko možemo i koliko nam je Bog dao. Ni manje, ni više, a ono što mi ne uspemo da učinimo, to ostaje da učini Gospodin i nadopuni naše nedostatke.
Da je i svima nama, kao ljudima i hršćanima, jasno načelo da „zlo dobra donijeti neće”, da je „krv ljudska hrana naopaka”, stvari bi išle srećnije.
Kad se čovek rodi, celi svet se raduje, a samo on plače. Treba živjeti tako da, kad umre, celi svet plače, a samo on se raduje.”

TEME: Pavle (Gojko Stojčević), episkop pećki, mitropolit beogradsko-karlovački, 44-ti Patrijarh srpski, rođen je 11. 09. 1914.; Usekovanje glave svetog Jovana Krstitelja; Šta je to: „Jedna glava, a stotinu kapa.”? ili Zašto zeca nikada ne treba ostaviti da ga čuva; U pitomini moravskog krajolika, gde prkosni Vujan odmara svoja staračka pleća, bokore se Mrčajevci. Vodimo Vas među ljude koje je pesnik Obren Pjevović nazvao „Žuboravi svet”, na 16-tu „Kupusijadu”; Zahvaljujući Vinku Loziću iz Vršca stiže glas - Berba 2018!; Marija Kalas; Greta Garbo; Znate li da je Santorini, kikladsko ostrvo, najspektakularnije ostrvo Grčke, ne samo enigma i čarolija već Crni biser Egeja; Skiatos nikada nije menjao ime. Dali su mu ga prvi doseljenici, po grčkoj reči SENKA - SKIA, koje stvaraju mnoštvo stabala ali ima i onih koji zagovaraju da Skiatos leži u senci planine PELION; Ima tome gotovo najmanje desetak godina kako sam napisao: „Maroko, zemlja kroz koju se putuje svim čulima; Veličanstvena lepota Maroka vidljiva je u tamnim očima berberskih žena, u bojama marakeških kuća i lokalima Casablance”; Rej Čarls, Remark...

Slušajte nas na FM: 104,0 MHz
i preko Interneta: https://rtsplaneta.rs/linear/16091
Kontakt: ++381 11 3249 202 * SMS: +381 64 0202 200*
Mejl: program202@gmail.com

Produkcija i izbor muzike: Nena Ognjenović Trkulja
Autor, domaćin i voditelj: Luka Mijatović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво