Letnja bašta - popodne

Danas Senćani slave dan grada, 11. septembar, ustanovljen u znak sećanja na dan kada se 1697. godine odigrala senćanska bitka, jedna od najznačajnijih u istoriji Evrope, gde je Otomansko carstvo pobeđeno i zaustavljena pretnja Evropi.

Mi smo ovog vikenda bili u Senti i zabeležili zanimljive istorijske, priče o umetnosti i kulturi, turističke i priče sa omiljenog izletišta kraj Tise koje ćete slušati u Letnjoj bašti.

Jedan značajan muzički datum biće povod za priču današnje Vremenske kapsule - 11. septembra 1987. godine Elton Džon je objavio album „Greatest hits Volume 3”.

Međunarodna izložba Umetnost u minijaturi je osnovana 2010. godine u Majdanpeku sa ciljem da bude prepoznata važnost doprinosa umetnika i da se promoviše razumevanje i poštovanje kvaliteta i raznovrsnosti. Majdan Art 2018 traje u Majdanpeku do 28. septembra a „Glasnik” će nam dojaviti odakle stižu umetnici i u kakvim radovima će posetioci uživati ove godine.

Od 14 do 17 sa vama je Ivana Vesić.

Летња башта Летња башта

Autor:
Радио Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се