Letnja bašta - prepodne

Nebo iznad Sente bilo je za vikend najšarenije jer je održan tradicionalni Međunarodni festival balona uz učešće 15 balonarskih posada iz Srbije, Mađarske i Slovenije.

Balonarstvo je najstariji oblik letenja a danas i jedan od najatraktivnijih vazduhoplovnih sportova. O počecima balonarstva u svetu i kod nas, o tome zašto Srbija danas ima samo dva balona, zašto ljudi letenje balonom opisuju kao poseban osećaj razgovarali smo sa Srđanom Srdićem iskusnim pilotom balona iz balonarskog kluba „Dambos” a kakav je osećaj leteti balonom, pa makar to bio samo tzv. „vezani let” dočaraće nam Ivana Vesić koja je bila u Senti i prvi put u životu doživela ovo iskustvo.

Prošetaćemo i do Ade Ciganlije gde će 15-og i 16-og biti održan kamp „Beogradski ratnik” sa ciljem promovisanja tradicije naroda dalekog istoka. Kakve zanimljive aktivnosti, pored radionica kaligrafije i origamija očekuju posetioce otkriće nam „Glasnik”.

Najavićemo i bogat program ovogodišnjeg 4. Festivala nezavisnog američkog filma INDIEBELGRADE koji će biti održan od 13-og do 16-og septembra u beogradskom Domu omladine.

U Letnjoj bašti vas čeka Branislav Trajković.

Летња башта Летња башта

Autor:
Радио Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво