Vizija

Intervju: Nenad Ilić, sveštenik, najava 17. festivala Šumes i Smotre somborskog likovnog stvaralaštva

Đakona Nenada Ilića na fejsbuku prati na hiljade korisnika ove društvene mreže. On na svom profilu razgovara i diskutuje o duhovnosti. Tako je nastala knjiga „Facebook propovedi i duhovni chat” koja sadrži Ilićeve fejsbuk „propovedi”, ali govori i o komunikaciji na društvenim mrežama. Kroz ovu knjigu čitamo pokušaje da se razjasni sopstveno biće, kroz jednu, za dehumanizovani svet, zaboravljenu kategoriju: duhovnost. O knjizi, o važnosti zajedništva, o ulozi društvenih mreža u današnjem svetu, o komunikaciji i duhovnosti sa Nenadom Ilićem razgovara Jelena Knežević.
Porodica bistrih potoka, jedinstvena umetničko-ekološka komuna na ovim prostorima, organizuje od 24. do 26. avgusta na obroncima Rudnika 17. festival Šumes, kojim upozorava na civilizacijsku krizu i neophodnost nove solidarnosti radi uzajamne pomoći. Pod sloganom „Prisutnost iz neprisutnosti”, 17. Šumes ukazuje da je svet ušao u veliku krizu i ne želi da izađe iz nje zato što poseduje znanja iz postojeće istrošenosti i brzine koja nas vodi u provaliju. O tome je sa osnivačem Porodice bistrih potoka i Šumesa razgovarala Aleksandra Glovacki. Otići ćemo i do Sombora gde se, u kulturnom centru Laza Kostić u okviru 6. Somborskog salona održava smotra somborskog likovnog stvaralaštva. Selektor je likovni kritičar i istoričar umetnosti iz Novog Sada, Sava Stepanov.

Kroz emisiju vodi Jelena Knežević.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво