Vizija

Govorimo o projektu Kaleidoskop koji predstavlja delo kulture zajedništva i zajedničko kreiranje prostora i programa kulture kojim se kroz različite umetnosti predstavlja jedinstvena slika različitosti i raznolikosti Novog Sada.

Na više od 80 lokacija, 400 programa u koje će biti uključeno preko 60 organizacija iz Novog Sada, uz više od 1000 umetnika, naš grad dobija leto bogato kulturnim dešavanjima u jedinstvenom obliku, obliku Kaleidoskopa. Koncept kojim se jačaju kapaciteti za pripremu Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. u vidu Kaleidoskopa počinje 23. avgusta i traje do kraja septembra, dok je svečano otvaranje kod Kineske četvrti i Češkog magacina zakazano za 25. avgust.

Beogradsko Narodno pozorište nije otišlo na pravi letnji raspust, jer su neke od njihovih predstava veoma tražene na festivalima, i u zemlji ali i u Regiji. Ni do kraja leta nema mirovanja za deo ansambla koji se već uputio u Stokholm. O čemu je reč - Željko Hubač, direktor Drame, razgovara sa Aleksandrom Glovacki.

U Vrnjačkoj Banji večeras se, svečanom dodelom nagrada najboljima, završava 42. izdanje Festivala filmskog scenarija. Ko su ovogodišnji laureati saznaćemo iz prve ruke, od Sonje Todorović Šegrt koja prati Festival.

Kroz emisiju vodi Petar Protić.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво