Letnja bašta - popodne

Parčići istorije.

Ali, doslovno parčići i delići! U rubrici Najvažnija sporedna stvar na svetu predstaviće se Mladen Krstojević koji je došao je na ideju da deci približi istoriju - pomoću slagalica.

Inspirisale su ga njegove tri ćerke i istraživanje o čuvenoj poljskoj bici kod Grinvalda, čiji se motivi nalaze na mnogim slagalicama. Ceo proces sprovodi sam u svojoj radionici, tu dominiraju poznate slike iz srpske istorije umetnosti, a pošto su slagalice edukativnog karatkera - nisu namenjene samo deci već i odraslima. Neke od važnijih institucija kulture uskoro bi mogle da uvedu ove edukativne slagalice kao jedan od kulturno-turističkih sadržaja. O tome, kao i o procesu koji je potreban da se proizvede jedna ovakva slagalica saznajemo u priči koju su pripremili Lana Nikolić i Petar Protić.

U umetničkom i kreativnom tonu ostajemo i kasnije, kada ćemo govoriti o tome kako Somborci i okolina mogu da ovladaju različitim tehnikama slikanja na radionicama u jednom ateljeu. Do 17 časova pričamo i o trenucima koji su preokrenuli tok istorije, u ovom slučaju muzičke, kao kada je Ringo Star došao u Bitlse, zamenivši Pita Besta. Očekuju vas i priče o filmovima i pesmama, kao i obilje dobre muzike.

Voditelji: Kruna Pintarić i Branislav Trajković.

Летња башта Летња башта

Autor:
Радио Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво