Širom zatvorenih očiju - Samo srcem se dobro vidi

„Život je lep, mnogo lepši nego što ste zaslužili.

Uživajte u životu i kada ste već imali priliku da se rodite!”
Reči su ovo Duška Radovića, jedinstvene ličnost naše kulture, koji se među zvezde, u nebeska prostranstva, preselio u 16-ti dan avgusta 1984. godine.
TEME: Ivo Vizin, Bokelj, moreplovac, prvi naš čovek koji je oplovio Zemlju; Radoje Domanović; Federiko Garsija Lorka; Jasna Lalović nas je ovih dana podsetila na jednu od Sokratovih poruka: „Čovek može spoznati sreću tek kada spozna dobro i kada čini dobro.”; Da li znate da je veliki italijanski kompozitor Đakomo Pučini svoju čuvenu operu „Madame Butterfly” posvetio kraljici Jeleni Savojskoj, crnogorskoj princezi i pretposlednjoj kraljici Italije; Kineska mudrost: „Zasadim drvo a onda ga pustim na miru”; Biljana Prokić, glumica Narodnog pozorište u Užicu, žena koja i sjajno peva, objavila je ovih dana: „Nek žive kako hoće, a ja ću živeti kako ja hoću. Ja ne mogu biti drukčija... I sve bi trebalo da je drukčije, sve... Ja ne mogu živeti drukčije nego po srcu, a vi živite po pravilima." (Lav Tolstoj, Ana Karenjina); Marko Aurelije Prob, rimski imperator, zasadio prvi čokot loze u sremskom vinogorju; O ljigavosti...

POSEBNO PREPORUČUJEM: Otvaranje Retrospektivne izložbe Dejana Ulardžića; 1976 - 2018; u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić”, u četvrtak, 16. avgusta 2018. u 19 časova i 30 minuta.

Slušajte nas na FM: 104,0 MHz
i preko Interneta: https://rtsplaneta.rs/linear/16091
Kontakt: ++381 11 3249 202 * SMS: +381 64 0202 200*
Mejl: program202@gmail.com

Produkcija i izbor muzike: Nena Ognjenović Trkulja
Autor, domaćin i voditelj: Luka Mijatović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво