Letnja bašta - popodne

Da li se sećate scene iz filma „Dobro da bolje ne može biti” u kojoj momak ne može da uđe u restoran jer nema kravatu i sako, pa mora da ih kupi kako devojka ne bi čekala?

Smatrate da je u pitanju preterivanje personala ili se možda on poneo nepromišljeno? U svakom slučaju, „dres-kod” danas kao da postoji na svakom koraku. Institucije ga propisuju ne samo za svoje zaposlene već i za nas koji tamo odlazimo. Zato se već decenijama vode debate: da li „japanke” mogu da prođu u bankama, da li je turban dozvoljen u sudu i naposletku, postoji li polna ravnopravnost u pogledu dres-koda? Profesionalni advokat Nevena First pomogla nam je da uvidimo šta pravna nauka misli na temu propisanog oblačenja, a čućete u anketi i šta naši sugrađani kažu na ovu temu.

Osim toga, do 17 časova provozaćemo se „vremenskom kapsulom”, očekuju vas i priče iza pesama, kao i interesantne crtice koje povezuju filmsku umetnost i muziku. Nastavljamo da pratimo i aktuelne manifestacije u Srbiji i regionu, a na neke vas i vodimo.

Sa vama u studiju Ružica Vrhovac i Miloš Popović.

Летња башта Летња башта

Autor:
Радио Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се