Vizija

Nematerijalno kulturno nasleđe

Centar za nematerijalno kulturno nasleđe Srbije u saradnji s regionalnim koordinatorima, u okviru izložbe „Nematerijalno kulturno nasleđe Srbije” u Etnografskom muzeju u Beogradu, organizuje prezentaciju elemenata upisanih u Nacionalni registar. Demonstracijama zanatskih znanja i veština, načina pevanja ili igranja, približavanjem veština priprema tradicionalnih jela, razgovorom sa stručnjacima i nosiocima nasleđa, posetioci Etnografskog muzeja će tokom avgusta moći bliže da se upoznaju s nematerijalnim nasleđem Srbije. Prvoj prezentaciji je prisustvovala Sonja Todorović Šegrt i predstavlja ih u današnjoj emisiji. 

Istarsko Bijenale industrijske umetnosti „Na leđima palih divova”, prema koncepciji zagrebačkog kustoskog kolektiva Što, kako i za koga/WHW, otvoreno je programima u Labinu, Puli, Raši, Rijeci i Vodnjanu, a do kraja oktobra predstaviće radove 27 umetnika i grupa, među kojima je veliki broj rađen posebno za ovu manifestaciju i u dosluhu s lokalnim temama i fenomenima: od rudarske prošlosti Labina, istorije štrajkova i radničkih pobuna, preko fašističke arhitekture i antifašističkih spomenika, do turizma, egzodusa i deindustrijalizacije poslednjih decenija, tolerancije i kosmopolitizma. Za slušaoce Vizije, Bijenale predstavlja Damir Stojnić, umetnički voditelj Labin Art Expressa, organizatora Bijenala.

Na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, Sonja Todorović Šegrt je razgovarala sa Slobodom Mićalović i Nenadom Jezdićem, protagonistima „Korena”, kojima je Festival i otvoren.

Kroz emisiju vodi Aleksandra Glovacki.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво