Letnja bašta - prepodne

Da li turisti lokalcima nekog mesta stvarno deluju kao „legalni vanzemaljci“ iz Stingove pesme?

Da li ih je moguće prepoznati, kako je Radmila Karaklajić pevala, po načinu na koji nešto pitaju ili po tome koju marku piva piju? Milica Đilas je presretala prolaznike u Novom Sadu i pokušala da pogodi ko je tu domaći, a kome je ovaj grad na mapi putovanja - samo usputna stanica.

Da li ste se ikada zapitali zašto se baš grančice hrasta unose kao Badnjak pred Božić? Zašto kucamo u drvo i kažemo „da ne čuje zlo"? Odgovore ćete čuti u priči Milene Milićević.

Fotografije lica 77 savremenika pesnika i pisca Ljubivoja Ršumovića, koje je zabeležio svojim foto-aparatom, svi zainteresovani mogu da vide u Galeriji RTS u Takovskoj 10 do 19. avgusta. Priču o ovoj izložbi postavljenoj u znak poštovanja prema 60 godina plodonosnog rada jednog od najpoznatijih književnika našeg vremena ispričaće Marina Zec.

„Glasnik” nam se javlja iz Kladova gde će, u organizaciji Opštine i Turističke organizacije ovog grada, od 20. do 22. jula biti održan 13. Etno festival.

U prepodnevnom delu Letnje bašte sa vama je Vesna Aleksić.

Летња башта Летња башта

Autor:
Радио Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво