Vizija

Srpski kulturni centar u Puli, Milena Dravić na Palićkom filmskom festivalu, Beogradska performans scena od 70-tih do danas u DOB-u, nova knjiga Vesne Aleksić.

Sonja Todorović Šegrt, koja trenutno boravi na Filmskom festivalu u Puli, direktno će se uključiti iz Srpskog kulturnog centra u Istri i predstaviti aktuelne i buduće projekte ove institucije.

Centar je otvoren u aprilu 2014. u okviru šestog festivala Dani srpske kulture sa primarnom idejom da se mladim ljudima omogući da u jednom multifunkcionalnom prostoru razvijaju i realizuju svoje ideje i da se bave kreativnim projektima iz oblasti likovne, video, medijske produkcije književne, muzičke i svcenske umetnosti.

Milenu Dravić smo u ponedeljak slušali iz Pule, a danas je već na Palićkom festivalu, gde se takođe otvara izložba o njoj, njenim filmovima i ulogama; osim toga, Milena je dugogodišnja predsednica Saveta ovog Festivala, pa je Jelena Knežević i tim povodom sa njom razgovarala.

U Galeriji beogradskog Doma omladine od večeras možete pogledati izložbu „G12HUB: Beogradska performans art scena”, koja predstavlja nove umetničke prakse 70tih u Srbiji, kroz seriju video intervjua sa protagonistima tadašnje umetničke klime, kao i pregled rada savremenih domaćih performera, o čemu govori Dejana Jočović.

Novu knjigu Vesne Aleksić, „Sazvežđe violina”, predstavlja Svetlana Mladenović.

Kroz emisiju vodi Aleksandra Glovacki.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи