Vizija

U Narodnom pozorištu u Beogradu, nedavno je održan sastanak predstavnika institucija kulture, koje u svom sastavu imaju profesionalne igračke ansamble, na kome je razmatrana inicijativa za donošenje zakonskih rešenja u cilju unapređenja rada ustanova kulture u oblasti umetničke igre.

O ovoj teme je Sonja Todorović Šegrt razgovarala sa Dejanom Savićem, upravnikom Narodnog pozorišta u Beogradu, i baletskim igračima Smiljanom Stokić i Milošem Dujakovićem, sa naglaskom na statusu i perspektivi mladih profesionalnih igrača u Srbiji.

Na nedavno završenom Međunarodnom festivalu monodrame i pantomime, Dušica Novaković nagrađena je kao najbolja mlada glumica, za ulogu tragične kraljice Drage, na tekst Zorice Simović. Tim povodom je sa ovom glumicom Pozorišta na Terazijama razgovarala Sonja Todorović Šegrt.

U galeriji Centra za grafiku i vizuelna istraživanja otvorena je izložba Gabriele Nikolić „Utisak otiska", kojom se ispituje pozicija umetnika u ulozi majstora štampe, ali i je i prilika da se sagleda savremena kanadska umetnička scena, o čemu sa Gabrielom Nikolić razgovara Jovana Zec.

Olga Tokarčuk, ovogodišnja laureatkinja Bukerove nagrade, zaštitni je znak savremene poljske književnosti. U izdanju Paideje i Službenog glasnika, Svetlana Mladenović čita i preporučuje „Knjige Jakovljeve”, svojevrsno putovanje spisateljice preko sedam granica, pet jezika i kroz tri religije.

Kroz emisiju vodi Ljubica Krminac.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи