Vizija

„Vrmdža fest”, Leto u Kinoteci i Palićki filmski festival

Drugi Internacionalni Festival turističko-ekološko dokumentarnog filma - VRMDžA FEST 2018. biće održan u subotu, u Vrmdži, mestu čarobne prirode, podno planine Rtanj. Festival će okupiti autore dokumentarnih filmova, čije su teme turizam i ekologija. Od ove godine ustanovljena je nagrada „Petar Lalović”, za naročiti doprinos podizanju ekološke svesti na filmu. Prvi dobitnik ove nagrade biće glumac i novinar Dejan Đurović, koji se posebno dokazao kao narator u filmovima i televizijskim emisijama o prirodi. Pomenuta nagrada dodeljivaće se svake godine kao sećanje na Petra Lalovića, velikana srpskog, jugoslovenskog ali i svetskog filma, koji je pola veka posvetio prirodi i snimio više od dvesta filmova.
Leto u Kinoteci je filmski program koji je počeo juče i traje do 9. septembra. Odabrano je oko 60 filmova koje su gledaoci najviše tražili prethodnih meseci, a prikazivaće se na po dve projekcije dnevno 9. avgusta. Oni koji su u to vreme na odmoru van Beograda imaće još jednu priliku da „uhvate” omiljeni naslov, jer će cela lista biti reprizirana, obrnutim redosledom, do 9. septembra. Ovaj izbor nudi šetnju kroz istoriju svetske kinematografije - od klasika kao što su „Građanin Kejn” Orsona Velsa ili „Kazablanka” Majkla Kertiza iz 40-ih godina do dela kultnih autora novijeg doba kao što su „Visoke potpetice” Pedra Almodovara ili „Fargo” braće Koen.
14. jula u jednom od najlepših bioskopa na otvorenom, na Letnjoj pozornici na Paliću, počinje jubilarni 25. Festival evropskog filma. O programu i gostima jednog od najvažnijih festivala u ovom delu sveta saznaćete u današnjoj emisiji. 

Baveći se ovim sadržajima kroz emisiju vodi Jelena Knežević.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво