Vizija

Tema: Tesla Global Forum

Činjenica je da je Tesla jedan od najizvrsnijih umova 20. veka i da u Srbiji kao i u svetu postoji veliki broj njegovih poštovalaca i manifestacija koje su mu posvećene.

Tako i TESLA GLOBAL FORUM afirmiše etičke principe izumitelja i naučnika Nikole Tesle. U pitanju je višednevni multimedijalni događaj koji se svake godine održava u julu na nekoliko lokacija na Fruškoj Gori i u Novom Sadu. U okviru ovogodišnjeg foruma od 4. do 7. jula će biti organizovan veliki broj predavanja, o kojima za dašnju „Viziju" govori Jelena Jovičić.

Dani ruskog filma traju u Kinoteci do 7. jula, ali i u Nišu, a na programu je sedam savremenih ostvarenja. Pored projekcija filmova, tokom festivala biće održani i susreti glumaca i reditelja sa publikom, konferencije za štampu, stručne rasprave. Detalje zna Jelena Knežević.
Bili smo na Filmstritu, koji i ovog leta organizuje projekcije filmskih hitova na otvorenom. Sinoć je bioskop bio na Tašu i reportažu, kao i najavu julskog programa, donosi Marina Zec.

Svetski kongres Međunarodne federacije za pozorišna istraživanja održaće se ove godine u Beogradu, a glavna tema susreta više od 1000 učesnika biće „Pozorište i Migracija - pozorište, nacija i identitet između migracija i nekretanja”. Pored glavnog programa, biće održano i 15 pratećih, a čitavu priču za današnju Viziju donosi Sonja Todorović Šegrt.

Voditeljka emisije je Jelena Knežević.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи