Vizija

Tema: Japanizam, regionalni festival popularne kulture Dalekog istoka

Udruženje „Sakurabana" je od grupe entuzijasta i zaljubljenika u popularnu kulturu Dalekog istoka, preraslo u referentnu organizaciju koja priređuje posećene i atraktivne manifestacije.
Već više od decenije udruženje sa uspehom promoviše kulturne vrednosti Dalekog istoka, a ove godine publici predstavlja novo, prošireno izdanje popularne konvencije Japanizam. „Japanizam 2018 - Balkan Asia Convention" biće održan od 5. do 8. jula u Domu omladine Beograda.
O svim detaljima i programskim inovacijama, za „Viziju" govori Višnja Gročić, gošća današnje emisije.
U drugom satu Vizije predstavljamo program 32. Budva grad teatra, jednog od najznačajnijih pozorišnih festivala u regionu, čiji je ovogodišnji slogan čuveni Lorkin stih „Kad se pojavi mjesec". Predstavićemo vam i novu knjigu profesora Vladete Jankovića „Antičke izreke", koja govori o poreklu, smislu i upotrebi najpoznatijih antičkih izreka koje se veoma često sreću i danas u svakodnevnom govoru, medijima, književnim i publicističkim delima, kao što su na primer: „Domoklov mač" ili „Pandorina kutija".

Emisiju uređuje i vodi mr Ljubica Krminac.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара